ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πασχαλινό τσουρέκι!!!!!!!!!!!!!

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Πασχαλινό τσουρέκι Άτκινς

Δοκιμάστε αυτό το καταπληκτικό Πασχαλινό τσουρέκι Atkins και απολαύστε τη γιορτή του Πάσχα χωρίς ενοχές!!!

Κατάλληλο για τις Φάσεις 2,3 και 4 της Νέας Δίαιτας Atkins.

Συστατικά
... Κόκκινα Αυγά:
• 6 βρασμένα σφιχτά αυγά
• 1 φλιτζάνι νερό
• 1 κουταλιά της σούπας κόκκινη βαφή για αυγά
• 1 κουταλιά του γλυκού λευκό ξίδι

Τσουρέκι:
• 350 γρ. Σκόνη Σόγιας (ή αλεύρι σόγιας που το έχετε περάσει από κόσκινο)
• 1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
• 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
• 1/4 φλιτζανιού υποκατάστατο κρυσταλλικής ζάχαρης ή ανάλογη ποσότητα σε γλυκαντικό Στέβια (αν χρησιμοποιείτε Στέβια διαβάστε στο κουτί πόση ποσότητα προϊόντος αντιστοιχεί σε ζάχαρη, πχ. η υγρή Στέβια είναι πιο γλυκιά και συμπυκνωμένη και θα χρειαστείτε λιγότερη ποσότητα)
• 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
• 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
• 4 αβγά
• 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ψίχα σε φέτες.

Οδηγίες
Για τα κόκκινα αβγά:
Τοποθετήστε τα βρασμένα αβγά σε ένα ανοξείδωτο μπολ αρκετά μεγάλο ώστε να τα χωράει σε μία στρώση. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, την κόκκινη βαφή και το ξίδι και αφήστε να πάρουν μία βράση. Περιχύστε πάνω από τα αβγά. Αφήστε να σταθούν για 5 λεπτά ή περισσότερο μέχρι το κέλυφος των αυγών να απορροφήσει το χρώμα. Βγάλτε τα αβγά από το μπολ και αφήστε τα σε μία σχάρα να στεγνώσουν.

Για το τσουρέκι:
Απλώνετε σε ένα ρηχό ταψί αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα). Βάζετε την σκόνη σόγιας (ή το κοσκινισμένο αλεύρι σόγιας) σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε το νερό, το βούτυρο, τους κρόκους των αυγών, το υποκατάστατο ζάχαρης, το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού και την κανέλα. Προσθέτετε στην σκόνη σόγιας. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη. Την πλάθετε με τα χέρια για 1 λεπτό. Απλώνετε και πιέζετε την ζύμη σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο 15 x 20 εκατοστών, και την κόβετε κατά μήκος σε 3 λωρίδες. Στρίβετε την κάθε λωρίδα ώστε να γίνουν σαν ‘σχοινί’ 55 εκατοστών . Δουλεύοντας απευθείας επάνω στο αντικολλητικό χαρτί, πλέκετε μεταξύ τους τις 3 λωρίδες ζύμης. Σχηματίζετε έναν κύκλο με την πλεξίδα διαμέτρου περίπου 25 εκατοστών. Βυθίζετε τα Κόκκινα αυγά στην ζύμη, σε ίση απόσταση μεταξύ τους. Καλύπτετε την ζύμη με σελοφάν και την αφήνετε να φουσκώσει για 2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, περίπου 15 λεπτά προτού σταματήσει να φουσκώνει η ζύμη. Απαλά αλείφετε με ένα πινέλο την ζύμη με τα ασπράδια αυγών που έχουν μείνει και πασπαλίζετε με τις φέτες από αμύγδαλα. Ψήνετε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει αποκτώντας ένα χρυσαφί/καστανό χρώμα και να είναι σφιχτό όταν το αγγίζετε. Το βγάζετε από το φούρνο και το τοποθετείτε σε μία σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα:
Καθαροί υδατάνθρακες: 11.5 γρ.
Φυτικές ίνες: 5.5 γρ.
Πρωτεΐνη: 18.5 γρ.
Λιπαρά: 6.5 γρ.
Θερμίδες: 165

Πληροφορίες συνταγής:
Σερβίρει: 12 μερίδες
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

 

Σχόλια   

0 #1 voula 14-05-2012 20:01
πολύ ωραία συνταγή ...!!! θα την δοκιμάσω λιαν συντόμως ...!!!!
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση