Λοιπόν κορίτσια αν και καινούρια στο site και γενικά στη διατροφή, η ανάγκη μου για γλυκό με έκανε να δοκιμάσω διάφορες συνταγές και αυτή που βρήκα πιο κοντά στα δικά μου γευστικά δεδομένα ήταν αυτή. Έχει λίγο διαδικασία αλλά προσωπικά .

YΛΙΚΑ

 

 • 500ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
 • 250ml γάλα πλήρες(έβαλα 200μλ κρέμα γάλακτος αραιωμένη με νερό αντί για γάλα)
 • 1 πρέζα αλάτι
 • 3 κ.σ. ζαχαρίνη σκόνη (ίσως και λιγότερο ανάλογα τα γούστα, έβαλα Natreen)
 • 6 κρόκοι αυγών
 • 1 δόση βανίλιας
 • 1 κ.σ. (ή και παραπάνω) καφέ στιγμής νες ή εσπρέσο (εγώ έβαλα ντεκαφεϊνέ νες)

 

 

 

 

ΜΕΘΟΔΟΣ

 

 1. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το αλάτι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά, προσέχοντας να ζεσταθεί καλά το μίγμα, αλλά να μην κοχλάσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
 2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζαχαρίνη και τη βανίλια μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, και να δέσει τόσο που να κάνει κορυφές.
 3. Παίρνουμε μια κουτάλα από το μίγμα της κατσαρόλας και το ρίχνουμε από ψηλά στο μίγμα ζαχαρίνης-αυγών, χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε τα αυγά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες τρείς τουλάχιστον φορές ή μέχρι να καταφέρουμε το μίγμα του μπολ και το μίγμα της κατσαρόλας να έχουν την ίδια θερμοκρασία.
 4. Ρίχνουμε το μίγμα του μπολ στην κατσαρόλα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα συνεχώς, ώστε το μίγμα να δέσει χωρίς να βράσει και να κοχλάσει. Όταν  αρχίζει να αποκτά την υφή κρέμας και να αφήνει κρεμώδη ίχνη στο πίσω μέρος ενός κουταλιού, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Καλύπτουμε την επιφάνεια της  κρέμας με μεμβράνη  και αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
 5. Τοποθετούμε την κρέμα  στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Στη συνέχεια την μεταφέρουμε σε μηχανή παγωτού και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
 6. Πριν το σερβίρισμα αφήνουμε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για 15 περίπου λεπτά.

Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή βάζουμε την κρέμα σε δοχείο παγωτού και την μεταφέρουμε από τη συντήρηση στην κατάψυξη. Όταν το μίγμα αρχίσει να παγώνει το χτυπάμε με το μίξερ χειρός, ώστε να αποφύγουμε τον σχηματισμό κρυστάλλων. (αυτό χρειάζεται λίγο μαεστρία και η διαδικασία να γίνει κανα δυο 3 φορές) Για όσες έχουν υπομονή και ανάγκη για παγωτό τώρα το καλοκαίρι καλή τύχη.